Arbejder for bestyrelser

Hvad er jeres forenings sweet spot?

Hvad er jeres forenings sweet spot?

By on 3 jun, 2016 | 0 comments

Jeg så et boligprogram, vist nok om sommerhuse. I forbindelse med programmet skulle ejerne af huset lægge en rød plet, som var husets bedste sted.

Har tænkt over hvad der er vores forenings bedste sted, ikke fysisk – for det er naturligvis lige i min sofa sammen med min familie, men hvad er det egentlig der gør netop vores forening til et godt sted at bo? “Et godt sted at bo”, er nemlig den frase jeg oftest er stødt på, når jeg har været på besøg på jeres forenings hjemmesider. Ellers er sund økonomi, god beliggenhed, velplejet ejendom, godt miljø, de mest brugte vendinger.

Et godt sted at bo, er bare rasende svært at gøre bedre. Hvad skal der til at gå fra godt til super? Hvis man er af jysk opdragelse vil det ord aldrig blive taget i brug – Og er super egentlig ret meget bedre end godt? Hvis vi skal gøre vores foreninger bedre, og det bør vi, bliver vi nødt til at finde ud af hvad vi er gode til. Dyrke denne del mere, og gøre vores foreninger mere attraktive. Ved at fokusere på de rigtige ting, vil vi kunne øge vores foreningers værdi, øge bokvaliteten (troede lige jeg havde fundet på et nyt ord, men det findes på norsk, og der er naturligvis en dansk ejendomsmægler der bruger det) for vores andelshavere.

Fordelen ved at vi ved hvor vi er på vej hen, er at det giver os mulighed for strategisk at bevæge os i samme retning. Det gør bestyrelsesarbejdet lettere, og det gør det nemmere at føre nye bestyrelsesmedlemmer ind i bestyrelsen. Det hér er vi er gode til, til gengæld er vi knapt så gode til at… Det kan lyde lidt fjollet at bruge kræfter på store forkromede vendinger om hvorfor vores forening ser ud som den gør, men det giver noget at arbejde efter, og det gør det lettere at forklare til generalforsamlingen om hvordan året er gået.

Inden I går i gang med at udarbejde en stor forkromet vision for jeres forening, kan I starte med at kigge på jeres tidsforbrug i bestyrelsen. Hvis I bruger for meget tid på brandslukning og drift, vil I ikke have tid til at gøre tingene bedre, og så vil en vision om at få skabt den smukkeste og bedst renoverede ejendom på Vesterbro blot blive til et irritationsmoment. I skal gøre plads til at blive bedre, og det kan være en kærkommen lejlighed til at se på hvordan I gør tingene i dag. Bruger I som bestyrelse kræfterne på noget, der bedre kunne gøres af andre, og dermed gøre andre ting hvor I rigeligt tjene de kroner hjem, der eventuelt skulle bruges til at betale “de andre”.

Hvis ikke I selv kan finde pengene i jeres budget, kan vi nok hjælpe.

Tæppet hedder iøvrigt TVIS og kan fås for 39 kroner hos IKEA, hvis du trænger til din egen personlige Sweet Spot

 

Post a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *